Onderwijs! Hoe verbeteren we ons onderwijssysteem in deze digitale eeuw?

Studenten in het onderwijs van morgen?
  1. Engageren door leren in het kader van cross-domein projecten

Door informatie te zoeken op het internet en te spreken met experten leren studenten beter omgaan met moeilijke onderwerpen die gebaseerd zijn op echte wereld problemen.
Projecten kunnen over een langere periode lopen en over verschillende vakken.
  1. Coöperatief leren

Samenwerken in teams en gestuurd door leerkrachten, zorgt ervoor dat de leerlingen effectief leren samenwerken, ze ontwikkelen sociale en emotionele vaardigheden. Niemand kan ontkennen dat deze waarden ervoor zorgen dat onze kinderen meer uit het leven kunnen halen.
  1. Uitgebreide beoordeling

Wat zegt een score op één test nu eigenlijk over een kind? Bitter weinig. Misschien had hij/zij net een slechte dag? Was er thuis iets gebeurd? Op het einde van een school traject zou een kind een idee moeten hebben waar het goed in is. Daarom pleiten wij voor een soort van profiel op te stellen over waar het kind goed in is, wat hij/zij graag doet en wat zijn/haar sterktes en zwaktes zijn.





De nieuwe rol van leerkrachten in het onderwijs?
  1. Intellectueel en emotionele gids
De meest belangrijke rol van een leerkracht is om een kind te begeleiden en coachen in het leerproces. We moeten onze kinderen hun interesses laten ontdekken en hun zelfvertrouwen aanleren. Technologie kan ons in de klas helpen om kinderen zelf te laten leren en ontdekken, terwijl de leerkracht één-op-één extra hulp en uitdagingen aanbiedt waar nodig.
  1. Hoe word ik een goede leerkracht
Zou het niet goed zijn als leerkrachten leren van mensen die al 20 jaar in het vak zitten? De kennis die iemand met praktijkervaring heeft is niet te onderschatten. Iedere leerkracht heeft een stijl die beter bij hem/haar past. Daarom dat het volgens ons beter is om leerkrachten op te leiden in een mentor-leerling verhouding. Verschillende mentoren doorheen hun loopbaan biedt ook de kans om zichzelf als leraar beter te ontplooien.
Scholen in de toekomst
  1. Integreren van technologie in het onderwijs
Technologie kan bijna ieder aspect van het onderwijs verbeteren. De manier van administratie, de verhouding met ouders, het curriculum en demonstraties tijdens de lessen.
Docenten kunnen online van elkaar leren hoe problemen aan te pakken in de klas. Software kan er ook voor zorgen dat er administratieve kosten wegvallen waardoor er meer geld vrijkomt om spullen te kopen voor in de klas.
  1. Herstructurering van scholen
Als school een plaats wordt waar kinderen graag komen omdat ze er bijleren over onderwerpen die hen enorm boeien, waarom moeten scholen dan 2 maanden dicht? Waarom zouden lesuren moeten bestaan? Het schoolsysteem waarbij een les 50 minuten duurt en daarna een bel het signaal geeft is straks al meer dan 40 jaar oud.
Zo krijgen leerkrachten meer vrijheid om vakoverschrijdend te werken.
Als we ons schoolsysteem mochten heruitvinden, zonder beperkingen, hoe zou het er dan moeten uitzien?
  1. Het aanleren van strategieën
Door strategieën aan te leren in plaats van feiten, kunnen kinderen beter volgen in deze snel evoluerende wereld. Feiten worden minder van belang, omdat computers veel beter zijn in deze te onthouden dan mensen ooit gaan kunnen.


Community en onderwijs werken samen
  1. Betrekken van ouders
Het is keer op keer bewezen dat kinderen, waarvan de ouders betrokken zijn, het beter doen op school. Ouders kunnen de kinderen waarden meegeven waardoor kinderen het belangrijk vinden om het goed te doen op school. Moesten ouders beter op de hoogte gehouden worden over de doelen die school voor ogen heeft, zou er dan geen betere samenwerking ontstaan tussen scholen en ouders?
  1. Betrekken van andere leden van de gemeenschap
Als alle bedrijven van de gemeenschap meer betrokken worden zullen onze kinderen een beter beeld krijgen van welke jobs er allemaal zijn. Zo leren ze over zichzelf en hun interesses. Ook zorgt dit ervoor dat er mogelijks meer kapitaal in het onderwijs terecht komt of dat technologie van bedrijven kan worden uitgeleend aan scholen.

Laat zeker een reactie achter, we horen graag jouw idee over hoe het onderwijs moet worden verbeterd!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Wat is STEAM onderwijs?